Badanie na włośnie

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Giżycku informuje, że w dniu 1 stycznia 2024 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 24 sierpnia 2022 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny (Dz. U. z 2022 r. poz. 1896). Jedyna metoda badawcza do wykrywania włośni według w/w zmiany rozporządzenia to metoda wytrawiania.

Na terenie powiatu giżyckiego badanie mięsa na obecność włośni metodą wytrawiania przeprowadzane jest wyłącznie w Stacji Diagnostyki Włośnicy nr 280601 przy Gabinecie Weterynaryjnym Barbara Sołkiewicz, 11-500 Giżycko, ul. Kościuszki 14/5 (tel. 608790542).

Broszurka Catering Świąteczny.

Broszurka Catering Świąteczny.

Załączniki:
Pobierz plik (Broszurka Catering Świąteczny.pdf)Broszurka Catering Świąteczny.pdf[ ]785 Kb

Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące działań nadzorczych Inspekcji Weterynaryjnej wraz ze wskazaniem obszarów do weryfikacji wdrażanych przez producentów drobiu w zakresie zasad zoohigieny w zakładach drobiu, w tym w wylęgarniach i odchowaln

Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące działań nadzorczych Inspekcji Weterynaryjnej wraz ze wskazaniem obszarów do weryfikacji wdrażanych przez producentów drobiu w zakresie zasad zoohigieny w zakładach drobiu, w tym w wylęgarniach i odchowalniach, minimalizujących ryzyko zakażeń pałeczkami Salmonella oraz w ubojniach drobiu.

2 styczeń 2024 roku dniem wolnym od pracy.

2 styczeń 2024 roku dniem wolnym od pracy.

Załączniki:
Pobierz plik (Dzień wolny od pracy.pdf)Dzień wolny od pracy.pdf[ ]43 Kb

Ogłoszenie PLW w Giżycku z dnia 7.11.2023

 Ogłoszenie PLW w Giżycku z dnia 7.11.2023.